Dr Sadık Ahmet Meslek Eğitim Merkezinde  yangın tatbikatı yapıldı.

Dr Sadık Ahmet Meslek Eğitim Merkezinde yangın tatbikatı yapıldı.

Yangın tatbikatı, herhangi bir yangın anında, yangının çıktığı binada ya da evde nasıl hareket edilmesi gerektiğine bir ön simülasyondur. Önceden yapılmış bir yangın tatbikatı, gerçek bir yangınla karşılaşmanız durumunda, hayatınızı korumak adına önemli bir tedbirdir. Peki Yangın tatbikatı nasıl yapılır? Şu şekilde sıralanabilir;

1.    Öncelikle sakin olmalısınızYangın alarmını duyduğunuzda panik yapmamanız gerekmektedir. Talimatı duyabilmeniz için sessiz kalmanız önemlidir. Yangın tatbikatının yalnızca başında değil, bitimine kadar sessizliğinizi ve sakinliğinizi korumalısınız.

 

2.    Alarma gerçek bir yangınmış gibi tepki vermelisiniz. Yangın alarmının sadece pratik amaçlı olduğunu düşünmek, tatbikatı amacından saptıracaktır. Doğru prosedürü uygulayabilmek için tatbikatı özenli bir şekilde uygulamalısınız, böylece bir yangın olduğunda sakinliğinizi koruyabilirsiniz.

3.    Tatbikat başladığında, o anda yaptığınız her işi bırakmalısınız. Herhangi bir belge imzalatmamalı veya telefon cevaplamamalısınız.

4.    Bulunduğunuz odadan en yakın çıkışa doğru gitmelisiniz. Odadan çıkmak için sıraya girmeli ve koşmamalısınız. Mümkünse, yangın tatbikatı yapılmadan önce tahliye esnasında binadan çıkabileceğiniz en yakın yangın çıkışı öğrenmenizde fayda vardır. Aşina ya dayabancı olduğunuz bir binadayken çıkış yolunuzu kontrol etmek çok daha hızlı ve pratik olmanızı sağlayacaktır.

5.    Bir odadaki son kişiyseniz, kapıyı arkanızdan kapatmalısınız. Ancak kilitlenmediğinden emin olmalısınız. Kapıyı kapatmanız, yangının yavaşlamasına yardımcı olur çünkü odaya giren oksijen miktarını azaltmış olursunuz. Ayrıca yangından kaynaklanan dumanın öteki odalara sızmasını da aynı şekilde engelleyebilirsiniz. 

06.03.2024 100

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024